JTI България призовава да изхвърляме цигарените филтри на предназначените места

JTI България призовава да изхвърляме цигарените филтри на предназначените места
20 Ноември 2023

JTI България реализира комуникационна кампания, която има за цел да напомни на потребителите на тютюневи продукти да изхвърлят правилно филтрите им след употреба – на предназначените за това места.


Кампанията апелира за отговорно потребителско поведение като дава примери за реални ситуации, в които потребителите на тютюневи продукти попадат. Посланията в кампанията са базирани на ситуациите от ежедневието ни и на някои от често срещаните случаи, в които виждаме неправилно изхвърляне на филтри от цигари или други тютюневи изделия – например на тротоара, в парка или градинката, на плажа, или през прозореца на колата.

„Според проучване, направено в Европейския съюз, средно три от десет филтъра от тютюневи продукти се изхвърлят неправилно. Но не ни е нужна точна статистика, за да бъдем по-отговорни спрямо средата, в която живеем. Да изхвърлиш цигарения филтър правилно е толкова малко усилие, а резултатът от него е мигновен“, напомнят от JTI България.

Комуникационната кампания под наслов „Ти ли ще ми кажеш?“ се осъществява от Джапан Табако Интернешънъл България (JTI България) в изпълнение на чл. 23 от Наредба за намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда.

Прочетете още