Какво се случи с актьорите от "Алф" след сериала

Какво се случи с актьорите от
Снимка: RobinGoodfellow_(m)
3 Април 2024

Кой би могъл да забрави симпатичния любител на котки от Мелмак? Разбира се, става дума за Гордън Шумуей, известен още като АЛФ, чиито забавни лудории започват преди повече от 33 години, през 1986 г.

АЛФ, тъй като бе костюм, носен от реален човек, не се е променил много, но какво се случи с актьорите, които участваха в сериала:

Джош Блейк - Джейк 
Джош Блейк играе племенника на Ачмонек. Понастоящем актьорът е на 48 години, а кариерата му е доста успешна. Джош има 27 роли в IMDb и няколко албума. Блейк завладя и хип-хоп сцената. 


Лиз Шеридан - Ракел 
Лиз Шеридан продължава филмовата си кариера след финала на сериала и играе малки роли в различни телевизионни предавания. Последният проект във филмографията ѝ е "Трим" от 2010 г. През 1985 г. Лиз се омъжва. На 15 април 2022 г. Лиз умира на 92-годишна възраст. 

Джон Ламота - Тревър
Джон Ламота е в ролята на Тревор Ачмонек, мърморещ съсед на Танърс, който често ги посещава. След края на сериала той продължава да се снима във филми, въпреки че последният му известен проект е от 2004 г. На 29 януари 2014 г. Джон умира в Лос Анджелис на 75-годишна възраст. 

Андреа Елсън - Лин 
През 1993 г. Андреа Елсън се омъжва за асистент-режисьора Скот Хопър, който е същият човек, който ѝ носи сценариите за новите епизоди на “АЛФ”. Тя изиграва няколко малки роли в различни телевизионни сериали. През 1997 г. актрисата ражда дъщеря и спира да играе. Сега тя работи като инструктор по йога. 

Бенджи Грегъри - Брайън 
Бенджи Грегъри вече е известен като Бен Херцберг. След края на сериала той се снима в три телевизионни филма, след което приключва с актьорската си кариера. Носят се слухове, че в момента работи за военноморските сили на САЩ. 

Макс Райт - Уили 
Историята на Макс Райт, който играе Уили, има предимно епизодични роли след края на "Алф". Например, той играе Тери, който управлява кафенето Central Perk в "Приятели". Макс се появява и в екранизацията на романа на Стивън Кинг "The Stand". След “Алф” най-известната му роля е в ситкома The Norm Show, където участва в 49 епизода. През 2000 г. е арестуван два пъти за шофиране в нетрезво състояние. Освен това през 2001 г. таблоидите разпространяват кадри от видеозапис, на който лице, приличащо на Макс Райт, взема наркотици. На 27 юни 2019 г. Макс Райт умира на 75-годишна възраст след дълга битка с лимфом. 

Ан Шедийн - Кейт 
Ан Шедийн, която играеше Кейт Танер, също почти изчезна от телевизията след финала на сериала. През последните 28 години тя се появява само в три сериала в малки роли. През 1989 г. Ан ражда дъщеря и решава да посвети повече време на семейството си. Сега тя е на 74 години и дава уроци по актьорско майсторство на комедианти. 

Пол Фуско, озвучил АЛФ 
За съжаление не знаем къде е "Алф" днес, но знаем с какво се е занимавал Пол Фуско. Той е човекът, който вдъхна живот на "Алф" като кукловод, продуцент, режисьор и сценарист. Пол винаги е имал специално място в сърцето си за "Алф". 

Мичу Месарош - Алф 
Този унгарски цирков артист играеше Алф. Заради акцента на актьора героят беше озвучен от Пол Фуско - създател на куклата и един от продуцентите. Месарош се появява във всичките 102 епизода на сериала, облечен в космат костюм, но само няколко фенове са виждали истинското му лице. Известно е, че през последните години от живота си Месарош е бил сериозно болен и е спрял да работи. Актьорът умира на 12 юни 2016 г. на 76-годишна възраст.

 

Прочетете още