Какъв знак сте според зодиака на индианците

Какъв знак сте според зодиака на индианците
Снимка: SteFou!
19 Април 2021

Въпреки че не се знае как или кога повече от 570 индиански племена се заселват за първи път в Америка, това, което знаем е, че те са донесли със себе си своята уникална култура.

Някои от практиките и символиката се различавали между племената, но всички те споделяли дълбока любов и уважение към природата.

Видра (20 януари – 18 февруари)
Бидейки водно животно, видрата символизирала живота и енергията, която дава живот. Любовта на видрата към водата символизира изцеление. Тои знак се отличава с пъргавина, интелигентност, креативност, смелост и честност.

Койот (19 февруари – 20 март)
Индианският фолклор описва койота като измамник. Известен е като бунтар, който използва измама и хумор, за да се бунтува срещу социалните  норми. Койотът обаче символизира и военна мощ и смелост. Те са общителни и винаги са готови да жертват всичко заради онези, които обичат. Освен това са нежни и щедри.

Орел (20 март – 19 април)
Подобно на много други древни култури орлите са били на почит и при индианците. Те олицетворявали смелост, мъдрост и сила. Перата им имали също специално значение, ако някой държал перо докато говори, това се възприемало като гаранция за честност.

Бобър (20 април – 20 май)
Различните индиански племена са били разделени относно това, което бобрите представляват за тях. Някои виждали бобрите като символ на упорита работа и постоянство, докато други го осъждали като егоистично и упорито същество.

Елен (21 май – 20 юни)
Елените символизират просперитет и изобилие от храна, защото индианците следвали стъпките на елен, за да намерят храна. Това животно също е символ на нежност и креативност. Ако човек е посочен като елен, това означава, че той има страхотно чувство за хумор и може да озари всяко обществено събиране.

Кълвач (21 юни – 21 юли)
Кълвачите са символ на късмет в много общества на индианците и са свързани с щастие и просперитет. Други племена ги ценели заради техните лечебни свойства. По тази причина пера от кълвач украсяват церемониални предмети, шапки и др.

Сьомга (21 юли – 21 август)
В индианската култура сьомгата често се свързва с решителност, просперитет и обновяване. Тъй като сьомгата била източник на добро хранене, племената ги уважавали и избягвали да ги обиждат по какъвто и да било начин. Ако човек роден под знака на Сьомгата, това означава, че той е креативен, интуитивен и страхотен мотиватор.

Мечка (22 август – 21 септември)
Мечка е човек, който е много пресметлив и практичен. За тях умът властва над сърцето. Мечката също символизира смелост и физическа сила. Поради тази причина знакът на мечката често се свързва с авторитет и власт.

Гарван (22 септември – 22 октомври)
Гарванът символизира създаването, трансформацията, знанието и престижа. Гарванът може да бъде едновременно романтик и идеалист. Хората обикновено обичат да бъдат около тях, тъй като те винаги са изпълнени с енергия и ентусиазъм.

Змия (23 октомври – 22 ноември)
Индианците почитат гърмящата змия като праотец и крал на змиите. Някои племена също смятат змиите за портал между два свята. Родените под знака им се считат за амбициозни, но импулсивни. Тази раздвоеност на личността им ги кара да изглеждат загадъчни и понякога са изнервящи.

Бухал (23 ноември – 21 декември)
Символиката на бухала варира значително сред различните индиански племена. Повечето ги смятат за лоша поличба и ги свързват със смъртта. Други племена уважават совите като защитен дух за смелите войни. Има и племена, които смятат, че тези нощни птици са носител на древни знания и осигуряват на света дълбока и мистична мъдрост.

Гъска (22 декември – 19 януари)
Хората, родени под знака на Гъската са събирачите на света. Те са амбициозни и нищо не може да им попречи да постигнат целта си. Те са надеждни и винаги ще се застъпят за хората, които обичат. Поради състезателния си характер тези хора са подходящи за състезателни спортове и бизнес.

Прочетете още