Karol G беше избрана за Жена на годината на "Билборд"

Karol G беше избрана за Жена на годината на
12 Февруари 2024

Колумбийската певица и авторка на песни Karol G ще получи голямото отличие на наградите "Жените в музиката" на "Билборд" на 6 март в Лос Анджелис, съобщи изданието на сайта си.  

"С огромния си талант Karol G създаде движение за жените по целия свят благодарение на своите даващи сила текстове и вдъхновяваща увереност", обоснова се Хана Карп, редакционен директор на "Билборд".

"Новаторският ѝ албум Manana Sera Bonito доказа, че тя е сила, с която трябва да се съобразяват както в английските, така и в испанските класации. Много сме развълнувани да я отличим като Жена на годината".

От няколко години Karol G е водеща сила в латиноамериканската музика. Две години след като издаде албума си KG0516 през 2021 г., тя стана първата изпълнителка, оглавила класацията "Билборд 200" с испаноезичен албум благодарение на Manana Sera Bonito. Следващият ѝ албум, Manana Sera Bonito (Bichota Season), след това дебютира под номер 3 в нея. Певицата спечели първата си награда "Грами" за най-добър албум в жанра музика урбана (латино ърбан) за Manana Sera Bonito в неделя.

Миналото лято Karol G основа собствена звукозаписна компания "Бичота рекърдс" и сключи договор за разпространение с "Интерскоуп". Освен това създаде фондация "Кон Кора" в подкрепа на младежи в риск, деца с хронични или инвалидизиращи заболявания, бременни в тийнейджърска възраст, жени, лишени от свобода и след изтърпяване на наказание, както и жени с ниски доходи.

Наградите "Жените в музиката" привличат вниманието върху изгряващи и утвърдени звезди, както и ръководители в музикалната индустрия и техния  принос към сектора и общността. 

Сред предишните Жени на годината на сп. "Билборд" са Оливия Родриго, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лейди Гага, Тейлър Суифт. 

Тази година на церемонията ще бъдат наградени също Кайли Миноуг, Марън Морис, Айс Спайс, Виктория Моне. 

Прочетете още