Къщата от "Сам вкъщи" е за продан - обявената цена е 5,25 милиона долара

Къщата от
Снимка: Ben Schumin
11 Септември 2024

Съвсем нормално е да вдигате кръвно, когато гледате цените на имотите в София или други голям град в България. Има, обаче, имоти, които си струват, макар и не у нас.

Къщата от филма "Сам вкъщи", която в момента е за продан, е с обявена цена 5,25 милиона долара - или около 9,44 милиона лева. За тази сума ще получите къща с пет спални, шест бани, две всекидневни, голяма кухня и гараж за три коли. И, разбира се, стълбището, по което Кевин Маккалистър - изигран от Макколи Кълкин - се спусна с шейна в първия филм от 1990г.

Който и да купи къщата, всъщност ще се сдобие с парченце филмова история. Ще може да си организира тематични партита с капани или да покани роднините си по бащина линия. Да прати най-палавото от децата да спи на тавана и на сутринта да му извърти номер, че е останало само...

Къщата се намира в Уинетка, щата Илинойс, и за пръв път от 2012г. насам е обявена за продан. От снимките на филма преди повече от 30 години имотът е минал през сериозни реновации. Настоящите собственици са увеличили пространството двoйно и са добавили модерно баскетболно игрище.

Компанията, която пуска обявата за продан, неслучайно използва определението "една от най-известните къщи в света". Все пак поколения наред я гледат със захлас... и се питат какво работи бащата на Кевин, че да може да си я позволи.

Та, ако ви се стои сами вкъщи и имате излишни 5,25 милиона долара - там е, чака ви.

Прочетете още