Lady Gaga едновременно на две корици - на италианския и на британския Vogue

Lady Gaga едновременно на две корици - на италианския и на британския Vogue
Снимка: Justin Higuchi
12 Ноември 2021

Тя е навсякъде. На 24 ноември на екран ще излезе House of Gucci - вероятно най-чаканата премиера на годината - филмът за Черната вдовица Патриция Реджани, в ролята Лейди Гага, поръчала убийството на бившия си мъж, наследникът на Gucci - Маурицио Гучи (Адам Сандлър в ролята).

Любопитното е, че в цялата история на модната Библия, както е наричан често Vogue, това да имаме една и съща жена на корицата на броевете в две различни страни се случва за пръв път. 

На корицата на британската версия на изданието певицата позира в черна рокля на Schiaparelli. Снимката е стилизирана от главния редактор на списанието Едуард Енинфул, а като фотограф се изявява добре познатият Стивън Мейзел.

В италианския Vogue Лейди Гага е съвсем различна. В близък план на лицето и розов тоалет на Valentino.

Във филма на Ридли Скот House of Gucci, певицата играе Патриция Реджани, съпругата на Маурицио Гучи, внук на основателя на модната къща Gucci. Историята е изключително интересна, пикантна, шантава и напълно реална, но накратко - няколко години след развода Патриция поръчва убийството на бившия си съпруг като намесва приятелка, на коята плаща щедро, а след като случаят се разплита, е осъдена на 29 години затвор. Освобождават я преди пет години предсрочно за добро поведение.

Звездата разказва в интервютата за двете издания, че никога не е общувала с Патриция, днес на 72 години. Съответно никой не й е внушавал как да изиграе образа й, дори самата реална героиня. Лейди Гага споделя, че се е притеснявала как един евентуален жив контакт ще се отрази на актьорската й игра. Но е категорична, че дотолкова се е вживяла в характера на Черната вдовица в продължение на година и половина, колкото траят снимките на лентата, че е загубила връзка с реалността.

В даден момент, към края на снимките, звездата дори изпитва някои психологически проблеми. "В хотелската си стая усещах, че се държа и говоря като Реджани. Същото беше и на снимачната площадка - непрекъснато бях нея, говорех, движех се, действах като нея. Помня, че реших да отида до Италия да се разходя. Два месеца не бях стъпвала там и изведнъж усетих, че се паникьосвам. Мислех, че съм на снимачната площадка", разказва актрисата. 

За да се слее максимално с образа, Гага боядисва косата си и усъвършенства италианския си акцент (тя има италиански корени). 

Гага нарича героинята си силно противоречива, отбелязвайки, че, от една страна, по никакъв начин не иска да прославя някой, извършил убийството, от друга - иска да отдаде почит на всички жени, превърнали се в „експерти по оцеляване“.

Надявам се жените да гледат този филм и да си напомнят да мислят два пъти преди да наранят хората, които са наранили тях, казва тя. 

Партньори на Лейди Гага на снимачната площадка са Адам Драйвър, Джаред Лето, Салма Хайек, Ал Пачино и други. 

Прочетете още