Лейди Гага: Бях жертва на системно изнасилване

Лейди Гага: Бях жертва на системно изнасилване
Снимка: Justin Higuchi
8 Януари 2020

Лейди Гага стана първият гост на Опра Уинфри за 2020 година. Поп звездата се появи пред 15 000 зрители с розова коса, с очила и черен костюм. С разкритията си изпълнителката шокира феновете. Певицата призна, че е била изнасилена от мъж, когато била на 19 години. Тя сподели, че го познавала от детството си и той е бил много по-възрастен от нея.

„Бях изнасилвана многократно на 19-годишна възраст. Поради това развих посттравматично стресово разстройство. За съжаление, болестта не се поддава на лечение“, обясни Лейди Гага.

Стефани Джоан Анджелина Джерманота (истинско име на американската актриса и певица) сподели, че е работила много. Но това не е могло да я спаси от страданията. 

„Станах звезда много рано, гастролирах и се изявявах. И никога не съм имала представа какво е насилие. Но след това, което ми се случи, често изпитвах силна болка. Такава, като по време на посегателството“, разказва певицата. И до сега тя все още страда от ужасно главоболие. Според Носителката на “Оскар” за най-добра песен във филма “Роди се звезда”, психическото здраве на човек, подобно на физическото, е много важно и такива проблеми не могат да бъдат игнорирани. С признанието си Лейди Гага дори разплака Опра Уинфри. След предаването тя влязла в съблекалнята при своята гостенка с думите:

„Ти беше невероятна. Никога не бих си помислила, че такова нещо е могло да ти се случи“. След което Опра прегърнала певицата.

Под интервюто, което намерихме в стайта на vesti.bg, има редица коментари, някои от които ще споделим с вас: 





Във Facebook профила на Kamelia Borislavova попаднахме на мнение, което държим да споделим с вас:
"Това, за съжаление, е част от Холивудската действителност, в която да си жена и да се докажеш, често е свързано с насилие върху теб от тези, които имат властта и парите. И са мъже. Но българските представители са се развихрили прекалено под статията. От постовете излиза, че Лейди Гага е толкова грозна, че едва ли не трябва да благодари на този, който е имал сексуална връзка с нея. Това предизвиква огромно възмущение и изникват няколко неща, на които да обърнем внимание: 
1 - да имаш мъжки полови органи не означава нищо. Нищо! За тези, които нямаме такива (а това са почти половината от хората на планетата), това не значи нищо.
2 - притежанието на мъжки полови органи не прави никого нито по-умен, нито по-прост, нито по-можещ. Нито го прави автоматично способен да управлява тези органи по предназначение.
3 - да имаш мъжки полови органи те прави отговорен - нещо като боравенето с оръжие - ако не можеш, то тогава причиняваш болка и страдание, което разбива животи.

За една НОРМАЛНА жена интимните отношения с партньора са плод на взаимно привличане, на връзка - интимна, социална, общуване - всичко това е свързано с поемането на лична отговорност към другия. Взаимно е. Останалото - непоискано, натрапено със словесни, физически, икономически и други принуди към жените, е Н А С И Л И Е! То може да те осакати като личност, като човек, като жена, майка, може да те разбие на парчета, които никога да не можеш да събереш в едно цяло. Остават следи в поведението ти, мисленето ти, живота ти, общуването ти с другите, осакатява те като сексуален партньор. Трябва да го преодолееш, да се събереш и да продължиш напред. Не всеки го може. Не всеки успява. Насилието е престъпление и за него се заплаща с наказание по закон - етичен, морален, юридически.

И докато коментарите на носителите на мъжки полови органи е, че всяка жена си го проси, иска и едва ли не трябва да благодари, че се е случило с нея (без значение дали по желание, дали по принуда), до тогава тези мъже ще предизвикват само насмешки.
За да звучи по-разбираемо: представете си, че това са вашите дъщери, сестри, любими, майки. Как е?

За истинските мъже - за тях се пише отделно. Хубаво е, че ги има - можещи, интелигенти, умни, усмихнати, с тревоги, но добри, с чувство за хумор и обичащи!"

Прочетете още