Най-богатите британски знаменитости до 30-годишна възраст

Най-богатите британски знаменитости до 30-годишна възраст
Снимка: Eva Rinaldi
16 Ноември 2021

Ed Sheeran за трети път е обявен за най-богатата млада британска знаменитост (на възраст до 30). През последните 12 месеца певецът и композитор е увеличил състоянието си до впечатляващите 236,5 милиона британски лири, разкрива Heat Rich List 2021, съставен от списание Heat. Преди 10 години Ed издаде първия си самостоятелен албум, а днес вече има най-стриймвания сингъл в историята - "Shape of You" и най-печелившото турне на всички времена - "Тhe ÷ Тour", което донесе 567 милиона паунда приходи, а с новия си албум "=" и синглите от него той трупа още редица успехи.

Harry Styles, който в момента е на турне, е на второ място със състояние от 80 милиона паунда. След разпадането на One Direction британският изпълнител, автор на песни и актьор, влезе в списъка на богатите с 37 милиона. Оттогава той е удвоил приходите си, благодарение на успешната си самостоятелна кариера и на ролите си в киното, както и с инвестиции, включително в нова арена за музика на живо в Манчестър.

Little Mix са на трето място с 66.7 милиона британски лири. От 2011 година, когато спечелиха X-Factor Великобритания, до момента, Little Mix се утвърждават като глобален поп феномен. Носителки на редица награди, те затвърдиха статуса си на най-успешната girl банда в музикалната индустрия след доминацията и на шесте им студийни албума в класациите по света. А петият от тях - дискът "Glory Days" е най-продаваният на дамска група в света. Името им се използва за брандиране на различни продукти, включително партфюм и детски дрехи. Те получават и солидни приходи от Instagram.

Niall Horan с 57.5 милиона е четвърти в подреждането. По-голямата част от сумата е още от времето му в One Direction, макар че и като соло артист е припечелил от албуми и турнета.

Топ 5 завършва с модела и актриса Cara Delevingne. Работата ѝ с брандове като Burberry, DKNY и Dior са ѝ донесли 9.6 милиона паунда само през 2020-а.

Прочетете още