Най-горещите австралийски пожарникари в света се завръщат!

Най-горещите австралийски пожарникари в света се завръщат!
Снимка: Tom Marvel
14 Ноември 2021

Фотосесията в календара по традиция е феерия за любителите на животните. Много обичаните домашни любимци, австралийски диви животни, селскостопански животни, терапевтични и спасителни коне от целия Югоизточен Куинсланд се събират, за да участват във фотосесията със своите "батковци".

Създаването на симпатичния календар невинаги е гладко. Почитателите му виждат само най-доброто от пожарникарите и животните, които се държат добре заедно на снимките и в рекламните видеоклипове. „Феновете на календара ще се смеят на броя ухапвания, ритници и драскотини, които пожарникарите получават по време на фотосесията. Има моменти, в които се замислям, че ако нямахме медицинска сестра на пълен работен ден на снимачната площадка, щеше да е точно като работа в зоологическа градина. Това е е фантастично забавление!”, казва Брет Кънлиф, водещият фотограф на календара.

Тази година "родителите" на котета и кучета от целия свят изпращат снимки на любимците си, за да ги класират да влязат в кадър. „Получихме над 5000 снимки на всеки вид животни, който можете да си представите, с молба да участват във фотосесията. Имахме дори дама от Москва, която искаше да лети с котката си до Австралия! Отне ни месец да сортираме отговарящите на условията участници”, разказва Кристъл Духан, креативен директор на календара на австралийските пожарникари.

Болницата за диви животни в Байрън Бей е една от многото местни австралийски организации, които календарът ще подкрепи тази година. „Когато горските пожари се случиха по-рано тази година, имах деветседмично бебе вкъщи и се чувствах безпомощен за всичките диви животни, които бяха засегнати, и ветеринарите, които се опитваха да им помогнат. Когато тази позиция се появи на компютъра ми, кандидатствах веднага, тъй като почувствах, че наистина мога да се опитам да допринеса с нещо", казва д-р Бри Талбот, ветеринарен лекар на диви животни. .

Календарът на австралийските пожарникари за 2022 г. ще подкрепи и следните организации:

• Спасяване на местни животни
• Wildcare Inc
• Safe Haven Animal Rescue
• Australian Seabird Rescue

Прочетете още