Най-неподходящият спорт за всяка зодия

Най-неподходящият спорт за всяка зодия
Снимка: Erik Eskedal
11 Ноември 2021

Независимо дали ни харесва или не, упражненията и спортуването са съществена част от здравословния начин на живот. Движението може да помогне за контролиране на теглото, да предотврати развитието на определени заболявания и да забави процеса на стареене.

За щастие, има най-различни начини да сме сигурни, че правим достатъчно упражнения и в същото време да ни е приятно. Това какъв вид спорт ни харесва и ще ни достави удоволствие, често зависи от нашия тип личност.

Овен
Определено не си падате по спокойните спортове като голф и йога. Имате нужда от вълнение и адреналин. Идеалните опции за овните са ММА, бокс и борба. Същото важи и при избор на спорт за гледане – изберете нещо вълнуващо и зареждащо с адреналин.

Телец
Опитайте се да избягвате състезателни спортове, които изискват твърде много от вашето ценно време, като лека атлетика например. Балансът между професионалния и личния живот е много важен, а спортът за развлечение е най-добър. За тази зодия от значение е да имат забавление в живота си. Вдигане на тежести и бодибилдинг са идеални хем да поддържате форма, хем да се отпуснете. Футболът също е добра опция за вас.

Близнаци
Избягвайте самостоятелните спортове като бягане на дълги разстояния, тъй като те ще ви накарат да се чувствате изолирани и да искате да сте навън с приятели, да общувате, вместо да спортувате. Отборните спортове като волейбол са страхотни за близнаците. Но ако не искате да сте в отбор, изберете игра като тениса, която ви позволява да общувате тясно и приятелски с опонента си.

Рак
Категорично за вас не е подходящ спорт, който ви поставя под напрежение и изисква от вас бързи решения. Спортове като баскетбола ще ви накарат да се почувствате некомфортно. Като цяло раците не обичат спорта, но могат да опитате да отидете на йога, за да поддържате усещането си за спокойствие. Всякакви спортове, които ви позволяват да изпитате красотата на природата, също са добра идея. Помислете за ветроходство или каяк, например.

Лъв
Определено развлекателните спортове не са за вас, тъй като липсата на истински състезателен елемент вероятно ще ви подлуди. Например боулинг с приятели, без да гледате резултата – категорично няма да ви достави удоволствие. Лъвовете силно вярват в стойността на упоритата работа и обичат другите да ги виждат в най-добрата им форма. Спорт, който изисква упоритост и отдаденост – идеално. Например спортна гимнастика.

Дева
Трябва да избягвате спортове, които са твърде конкурентни като футбол или дори бейзбол, тъй като намирате този елемент за скучен и изобщо няма да ви вдъхнови. Девите са склонни да харесват рутината и идеята да стават все по-добри. Сутрешна разходка или лека тренировка във фитнес залата е чудесна за вас.

Везни
На всяка цена избягвайте всеки спорт, чиято единствена цел е да ви накара да се потите. На тези спортове просто липсва финесът, който искате да получите от тренировката си. Тенисът е твърде интензивен спорт за вас. Везните искат красота и достойнство. Те са склонни да са фенове на спортове, които включват красиви костюми или наслада от красотата на самия спорт. Като фигурното пързаляне например.

Скорпион
Всеки спорт, който изисква да останете на едно място, като гребането, е лоша идея, тъй като бързо ще ви стане скучно. Спортове като културизма са добър вариант. Но всяка дейност с висок адреналин като скално катерене или рафтинг трябва да даде на Скорпионите тръпката, която постоянно търсят.

Стрелец
Опитайте се да стоите далеч от спортове като футбол или бягане, тъй като това са дейностите, които се извършват най-много хора и изобщо няма да се чувствате индивидуални. Стрелците обичат да се открояват от тълпата и затова са склонни да гравитират към по-малко практикувани спортове като конна езда или стрелба с лък.

Козирог
Трябва да ви е лесно да намерите спорт, тъй като почти всички спортове изискват елемент на отдаденост. Спортове като пилатес обаче категорично не са за вас. Ще преуспявате в спортове като бягане и бокс, спортове, които ще ви насърчат да си поставите ясни цели и да се посветите на тяхното постигане с цялата си издръжливост.

Водолей
Водолеите трябва да се пазят от отборните спортове, като ръгби например, тъй като са склонни да бъдат вълци единаци. Водолеите обикновено ще се насладят на спортове като парапланеризъм или уиндсърфинг като участник или зрител.

Риби
Най-важното е да се чувствате свободни с какъвто и спорт да се занимавате – отборните спортове и спортовете със строги правила вероятно ще ви накарат да се почувствате в капан. Например ветроходството макар и воден спорт не е за вас. Рибите обикновено гравитират към всякакви спортове, които са на водна основа (не е изненадващо, като се има предвид, че те са рибите на зодиака). Като Риби ще се чувствате като у дома си, докато плувате или сърфирате.

 

Прочетете още