Никол Шерцингер забрави да каже на колежките си, че турнето на Pussycat Dolls се отменя

Никол Шерцингер забрави да каже на колежките си, че турнето на Pussycat Dolls се отменя
Снимка: Ruiwen Chua
11 Януари 2022

Никол Шерцингер обяви пред света, че дългоочакваното турне, което трябваше да събере отново на една сцена Pussycat Dolls, няма да се състои. Това, което е пропуснала да направи, е да уведоми предварително част от колежките си в женската група.

Две от момичетата в Pussycat Dolls коментираха публично, че са разбрали лошата новина като всички останали - от профила на Никол в Instagram.

43-годишната Шерцингер обяви чрез стори в петък, че заради продължаващата пандемия планираните концерти на Pussycat Dolls (PCD) няма да се състоят.

"С постоянно променящите се обстоятелства около пандемията, разбирам решението турнето да бъде отменено", коментира певицата, която беше водещ вокал и лице на групата в периода 2003-2009 г.

"Инвестирах много време, творческа енергия и собствените си финанси, за да върна към живот този проект, и макар да съм невероятно натъжена от това решение, също така съм много горда от това, което успяхме да постигнем за малкото време, което имахме преди светът да полудее", допълва тя.

Никол изтъква още любовта и благодарността, които изпитва към "другите момичета в групата" и подкрепящите ги фенове.

Турнето беше обявено през ноември 2019 г. и трябваше да събере на една сцена пет от оригиналните шест Pussycat Dolls, за да припомнят те хитове от началото на века като Don't Cha и Buttonz. Две от "другите момичета" - Джесика Сута и Кармит Бахар, обаче твърдят, че не са били официално информирани, че турнето се отлага.

"Искаме да кажем колко разочаровани сме да разберем от съобщението, направено в Instagram, че турнето за повторното събиране на Pussycat Dolls е отменено. Към момента не е имало официално уведомление за това", посочват двете в свое общо съобщение.

Посочват, че са искали концертите не по-малко от феновете и че решението е "извън техния контрол". Имали са надежди брандът PCD да се разрасне, особено що се отнася до създаването на музика, за да се "чуят всички наши гласове".

Изказа се и Робин Антин - 60-годишната хореографка и основателка на Pussycat Dolls. Именно тя създава проекта като танцувална трупа през 1995 г., а през 2003-та той се превръща и в успешна музикална група. Антин твърди, че с всички момичета от много време са чакали новите дати за концертите.

"Всяка една от нас е направила лични и финансови саможертви, но това е нужно, за да си отборен играч в "ГРУПА". Да не забравяме, че има 5 други членове на тази група, за които ме е грижа и които заслужават да бъдат чути", написа Антин.

През септември миналата година тя заведе дело, в което твърдеше, че Никол Шерцингер е отказала да участва в турнето, освен ако не получи 75-процентов дял от PCD Worldwide - ново бизнес начинание, което трябваше да отговаря за менажирането на групата в бъдеще, а освен това и да открие "ново поколение" жени, които да станат част от Pussycat Dolls.

Според документите по делото Шерцингер първоначално се е съгласила на само 49% от PCD Worldwidе, а другите 51% е трябвало да са на Антин.

Самата Никол Шерцингер отхвърли обвиненията на хореографката още тогава, а адвокатът ѝ посочи, че чрез делото Робин Антин се опитва да се измъкне от "дълбоката финансова дупка, която е създала със собствените си лоши бизнес и професионални решения".

 

Прочетете още