Ретроградният Меркурий в Скорпион - какво вещае това

Ретроградният Меркурий в Скорпион - какво вещае това
14 Октомври 2020

В клише ли се превърнаха ретроградните планети? Трудно е да се каже, но най-важното е да разберем приниципа на случващото се и да потърсим нов път към себе си и  разбирането за света. На 14 октомври към Марс се присъединява и Меркурий, който ще остане в ретроградна фаза до 3 ноември. Мислите в Скорпион са дълбоки, проницателни, трансформиращи. Няма как да очакваме, че по време на този ретрограден период на Меркурий основното, за което ще мислим, са объркани документи или хаотични разговори. Темите са по-дълбоки и изискват да се вгледаме сериозно в процесите – ако има недоизяснени неща, те трябва да се разкостят, така че след периода да започнат с ново начало.

През последния месец въздухът е по-плътен от всякога – сякаш е нужна само една клечка кибрит, която да възпламени всичко. Ретроградният Марс в Овен е в най-силното си положение и размести пластовете във взаимоотношения, емоционален баланс и дори на пътя. Най-доброто, което може да направим е да се опитаме да овладеем тези често ирационални емоции и да разберем къде всъщност се крие дразнителят, и защо се държим по един странен за самите нас начин. Ретроградният Меркурий е пореден тригър, който ще ни бутне крачка напред към срещата с тъмната ни страна – онази, която носи страхове, мрачни мисли, но и . Само когато разширим перспективата за себе си обаче може да подобрим своята осъзнатост. Нека не се лъжем – с ретроградния Меркурий в Скорпион това няма да е лесно. Всичко ще бъде интензивно и леко хаотично. Разбира се, обичайните препоръки за отлагане на важна документация, покупки и инициирани разговори остава в сила. Но знайте едно – ако се заговори за нещо старо, ще се говори сериозно с очакване за кардинални промени.

През своя последен ретрограден период за 2020-а Меркурий ще се озове в опозиция срещу планетата на всичко ново и неочаквано – Уран, който вероятно ще провокира някои напрегнати ситуации. През това време ретроградният Марс ще се озове точно срещу Слънцето в Дева, предизвиквайки ни да изразим себе си, дори и с цената на сблъсък. Нека се опитаме да преформулираме тази картина като се върнем на стари, но оригинални идеи, които заслужават нов живот. Относно противопоставянето – бройте до три и се запитайте дали е толкова важно да сте прави в очите на останалите. И все пак, Меркурий ще направи два хубави аспекта с Венера и Нептун, които ще ни помагат да се балансираме, да намираме вдъхновение в ежедневието, да потърсим романтика и да се опитаме да се свържем с тези, за които не отделяме достатъчни време. От 30 октовмри до 3 ноември Меркурий ще премине за няколко дни и в знака на Везните, акцентирайки темата за партньорството на всички нива.

Няколко препоръчителни занимания за душевното и ментално спокойствие по време на ретрограден Меркурий в Скорпион и Марс в Овен:

Mindfulness – време е да се погрижим за ума и да го слагаме малко по-често на „пауза“. Отделяйте си 15 минути на ден, в които да изчистите съзнанието доколкото е възможно.

Йога и енергийни практики – Меркурий е свързан и с фината моторика, с нашите ръце, а Скорпионът се чувства комфортно с различни енергийни практики. Онлайн ще намерите разнообразни варианти на йога и тай чи, които да ви предложат упражения и основна идея за практиките. Това е чудесен начин да положите грижа едновременно за тялото и ума.

Музика – обърнете внимание на инструменталната музика. Независимо дали обичате класическа музика или саундтракове, това ще даде дълбочина и концентрация на мислите.

Книги – психологическа литература и дори книги на окултна тематика биха предложили различен прочит на темите на Скорпиона. Ако всичко това ви е твърде далечно, прочетете един хубав криминален роман – важното е да има съспенс.

Овладяно „не“  – самообладанието е ключово за Скорпиона до момента, в който не реши да отреже главата ви с кухненски нож и всичко да приключи. Защото не сте чули достатъчно добре отказът му. Без да стигаме до крайности, сега може да научим как да употребяваме по-често тази дума като вземем нещо от категоричното поведение на този знак.

Ароматерапия – понякога мислите имат нужда да се разтворят. А какво по-хубаво от това да се освободим от тях през сетивата? Разтворете няколко капки лавандула или пачули, които ще ви помогнат да релаксирате ума от интензивните емоции.

Изследвайте поведението си, бъдете критични към реакциите си – време е за промяна.

Прочетете още