Rita Ora & Imanbek представят филм, заснет в България

Rita Ora & Imanbek представят филм, заснет в България
hotmedia.bg
15 Февруари 2021

EP албумът е придружен от късометражен аудио-визуален филм, който ще излезе днес в 20 часа. Кадрите са заснети в България, а Rita Ora е облечена в албанска народна носия.

Номинираният за ГРАМИ казакстански DJ и музикален продуцент Imanbek и световната суперзвезда Rita Ora представят съмвестния си мини албум, Bang, който излиза у нас от Вирджиния Рекърдс/Effective Records. Създаден и продуциран в приложението за видео срещи Zoom с участието на артисти от цял свят, този проект е дефиниция за международна колаборация.

“Когато стартирахме албума, идеята беше да развием креативни отношения с други артисти”, разказва Rita. “Съвместната работа с Imanbek беше уникално преживяване, срещахме се в Zoom и обсъждахме музикалните си идеи. Наложи се да осигурим и преводачи, така че буквално трябваше да се адаптираме към съвсем нов звукозаписен ритъм. Музиката наистина е универсален език и това EP е доказателство, че творческият процес има силата да надхвърли всяка пречка, която ни разделя."

Bang е звездна колекция от парчета и микс от модерен поп, клубна култура от 80-те и 90-те и завладяващ дансинга хаус. Всички тракове са в съавторство с Imanbek, който е 1-вият източноевропейски продуцент, влязъл в Top 5 на Billboard Hot 100, и Rita Ora, която държи рекорда за най-много сингли на британски артист-жена в Top 10 във Великобритания – общо 13.

Imanbek: “Това е съвместен проект на световно ниво с някои от любимите ми артисти и продуценти. Беше истинско удоволствие да творим заедно по такъв креативен начин. Този албум ни събра не само като артисти, но и  като хора.”

Водещият сингъл от EP албума с 4 парчета  е песента “Big”, в която поп, денс и хип-хоп оживяват в едно, а  към Imanbek и Rita се присъединява кралят на клубната музика и носител на ГРАМИ - David Guetta, както и изключителният талант Gunna.

“Беше удовослтвие най-накрая да работя с Rita в песента ‘Big’”, споделя David Guetta. “Работихме усърдно върху парчето, а с Gunna се получи още по-яко! По отношение на продукцията – работата с Imanbek беше безупречна. Всички те са невероятно талантливи и съм много щастлив да съм част от тази уникална колаборация. Супер развълнувани сме, че вече можем да споделим този проект с целия свят!”

“Big” предшества парчето “Bang Bang”, което приковава слушателя с нотки на еуфория. Песента “Mood” с участието на аржентинския рапър KHEA е също толкова вълнуваща със стърчащи ритми и фънк инструментали.

“Щастлив и благодарен съм, че имах шанса да споделя музиката си с такъв великолепен артист като Rita. Влюбен съм в песента и се надявам, че и хората ще я харесат” - KHEA

В четвъртото и последно парче от албума, “The One”, Imanbek комбинира бомбастичен поп с трап и хаус. То е рецепта за клубна слава с танцувалните елементи в него и басовите линии, които безскрупулно отвеждат слушателя на дансинга.

Bang EP Tracklisting

1. Big (feat. Gunna) – Rita Ora, David Guetta, Imanbek

2. Bang Bang – Rita Ora, Imanbek

3. Mood (feat. Khea) – Rita Ora, Imanbek

4. The One – Rita Ora, Imanbek

Прочетете още