Секси Twitter инфлуенсърка се оказа мъж на средна възраст

Секси Twitter инфлуенсърка се оказа мъж на средна възраст
Снимка: DieselDemon
8 Април 2021

Социалните мрежи са много далече от действителността - този слоган си повтаряме всеки ден, докато скролваме перфектните моменти на инфлуенсърите, които следим. Но въпреки това неволно всички ние се опитваме да имаме перфектни мигове, които да бъдат оценени с повече харесвания.

Точно това се е опитвал да направи и Twitter потребителят @azusagakuyuki, който разкрил своята самоличност в японското предаване Monday Late Show. Въпреки че профилът е изпълнен със снимки и видеа на атрактивна девойка, зад акаунта стои Zonggu – 50-годишен японец, чието хоби са моторите и тяхната поддръжка. Той признава, че се е възползвал от deepfake технологията, защото представяното от самия него съдържание едва генерирало по 10 харесвания, като те бързо се умножили и надминали 1000, когато се скрил зад момичешкото си превъплъщение.

За негова радост дори след разкритието броят на последователите му продължава да расте, съответно той вече е получил своята “доза популярност”. Въпреки че шегата му изглежда безобидна, анализаторите припомнят, че deepfake технологията причинява огромни вреди и се търсят начини за нейното регулиране. 

Прочетете още