U96: нямаме търпение да се срещнем с българската публика на SPICE MUSIC FESTIVAL!

U96: нямаме търпение да се срещнем с българската публика на SPICE MUSIC FESTIVAL!
29 Юни 2021

U96 подготвят сензационно аудио-визуално шоу за фестивала в Бургас!

U96 e изключително успешна германска формация, в която Hayo Lewerentz и Ingo Hauss започват да пишат музикалната си история в началото на 90-те. Името на проекта идва от филма Das Boot, разказващ за германската подводница U-96. Първият хит на групата - Das Boot, представлява техно адаптация на заглавната мелодия на филма, която оглавява германските музикални класации в продължение на 13 седмици.

Следват стилови експерименти - електро поп, трип-хоп и денс звучене, и още десетки хитове - Love Sees No Color, Night in Motion, The Russian и Without You.

U96 планират турне това лято и вече включиха в него Бургас – очаквайте ги на сцената на SPICE Music Festival 2021. Това ще бъде и първата им среща с българската публика, тъй като пристигат за първи път у нас.

• Какво да очакват феновете ви от тази първа среща с вас на SPICE Music Festival?

Ще ви изненадаме със сензационно аудио-визуално шоу, озвучено с много от нашите хитове, както и някои нови парчета! Това ще е първият ни концерт в България и наистина нямаме търпение да се срещнем с българката публика – чували сме много за нея. Ще бъде незабравимо! Обещаваме!

• А какво, според вас, прави музиката на 90-те толкова уникална?

90-те бяха пълни с незабравими хитове и артисти, които бяха уникални по свой собствен начин. Духът на тези години продължава да живее и енергията му е несравнима, въпреки трудните времена, които преживяхме – без концерти и срещи с публиката.

Преди локдауна участвахме в един скандинавски фестивал, посветен на 90-те и трябва да си признаем, че духът на 90-те просто няма намерение да си отива! Непобедим е! Хората са все толкова луди, колкото бяха и тогава и най-хубавото е, че са готови и за нови парчета в този стил. Енергия, креативност – това бяха 90-те. Така че духът на 90-те ще се върне по-силен от всякога, когато животът влезе в нормалния си ритъм. А и ние се опитваме да го държим жив и все толкова пълноценен.

Клубният живот е голямо вдъхновение за нас – ние сме си „Clubbers“ и винаги ще си останем такива. Радваме се, че все още има артисти, които вдъхват живот на този вид сцена - The Chemical Brothers, Camelphat, Artbat.

• Можем ли да очакваме нови парчета от U96, продължавате ли да творите?

В момента работим върху нов албум и се надяваме да успеем да реализираме турне през 2022 – замислили сме го като много специално събитие, ще участват актьори, визуални артисти. А все още промотираме и последния си албум „Transhuman“ с бившия член на Kraewerk - Wolfgang Flür.

• Това е вашето първо участие на SPICE Music Festival, но успяхте ли вече да чуете за него?

Да, разбира се, фестивалът става все по-популярен и сме наистина щастливи, че ще бъдем част от него тази година. Изглежда невероятно парти, с още по-невероятна публика. А за нас вълнението е още по-голямо, защото това е първият ни концерт в България, така че нямаме търпение да се срещнем с публиката. Очаквайте ни!

 

Прочетете още