Спечели луксозна плажна кърпа от Goodyear

Goodyear - нашата основна дейност

Основната ни дейност е в разработването, производството, дистрибуцията и продажбата на гуми и свързаните с тях продукти и услуги по целия свят.

Компанията Goodyear Tire & Rubber е един от водещите световни производители на гуми, с една от най-разпознаваемите търговски марки в света и оперира в повечето региони по света.
Goodyear управлява 49 завода в 22 държави.
• За нас работят приблизително 66 000 души.
• Имаме 2 иновационни центъра: един със седалище в Акрон (САЩ) и един със седалище в Европа с офиси в Колмар-Берг (Люксембург) и Ханау (Германия).
• 4 тестови писти по целия свят.


 

До луната и обратно – историята на нашите постижения

Нашите учени имат над 100-годишен опит в откритията, дизайна и производството:

През 1898 г. е основана компанията Goodyear Tire & Rubber
През 1904 г. произвеждаме първата в света сменяема гума
През 1908 г. произвеждаме гумите за първия масов автомобил – модел Т на Ford
През 1909 г. правим първите пневматични гуми за самолети
През 1965 г. първият автомобил, който чупи рекорда за скорост от 965 км/ч, го прави с гуми Goodyear
През 1971 г. гумите ни стъпват за първи път на Луната
През 1985 г. доставяме първата радиална гума за самолет от гражданската авиация
През 1997 г. нашите гуми са първите, спечелили 350 състезания във Формула 1
През 2005 г. пускаме на пазара гумата RunOnFlat, която продължава да ни вози след спукване
През 2008 г. въвеждаме революционната технология Smartwear при гумите OptiGrip, при която с течение на износването на гумата се разкриват нови канали и слоеве от различен материал, осигурявайки високи характеристики през целия експлоатационен живот
През 2013 г. пускаме на пазара гумите EfficientGrip Performance с категория А за сцепление с мокра настилка. Тези гуми наскоро получиха 11 награди в тестове на гуми, проведени от списания, в това число пет първи места.
През 2014 г. въвеждаме технологията Goodyear SoundComfort – гуми с шумопоглъщаща пяна за намаляване на шума в купето на автомобила
През 2019 г. показваме Goodyear Aero на автомобилното изложение в Женева – концептуална гума, предназначена както за движение по пътя, така и за летене във въздуха

Нашите марки

Goodyear предлага голямо портфолио от марки: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica, Voyager, Kelly и Diplomat, предлагайки продукти, покриващи всички нужди на пазара и клиентите. Компанията продължава да поставя нови стандарти в разработването на иновативни технологии за гуми.
Goodyear проектира всяка гума така, че да осигури най-доброто представяне при най-взискателните условия на пътя. Ние гарантираме, че всяка гума отговаря на нашите стандарти за контрол и издръжливост, така че да разполагате с гума, на която можете да се доверите при всякакви пътни условия и по всяко време на годината.

А ето и някои от нашите Goodyear летни модели:

Представяме Ви гамата Eagle F1 Supersport - родени от нашето състезателно наследство. Гуми, създадени и за пътя, и за пистата. Ние имаме ненадминатите 360 победи във „Формула 1” и използвахме нашия опит от пистата, за да създадем ново поколение висококачествени гуми - Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R, Eagle F1 SuperSport RS.

Eagle F1 Asymmetric 5 - Луксозен комфорт с първокласни спирачни показатели на мокра настилка, за да имате контрол и да се наслаждавате на пътуването. По-къс спирачен път върху мокри пътища и усещане за спортно поведение на суха настилка.

EfficientGrip Performance 2 - гумата с подобрено сцепление и най-къс спирачен път на мокри и сухи пътища***

***По-къси спирачни разстояния на мокри и сухи пътища спрямо всички тествани конкуренти. В сравненние с четирите най-нови модела от конкурентите в летния HP сегмент (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Тестван от TÜV SÜD Product Service GmbH през ноември 2019 г. по поръчка на Goodyear. Тестван размер на гумите: 205/55R16 91V, Тестван автомобил: VW Golf VII; Място на теста: ATP Papenburg (DЕ), GPG Mireval (FR), TÜV SÜD PS Garching (DE), Neubiberg (DE). Номер на доклада: 713171748. Пълният доклад е наличен на: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html.

Всесезонни гуми Vector 4Seasons - Отлично представяне във всякакви метеорологични условия през цялата година. Повече победи при тестовете за всесезонни гуми от всяка друга тествана марка*

*На база на 34 теста, проведени от януари 2015 г. до декември 2019 г. от 18 водещи независими европейски списания за гуми. Изчислението се базира на броя на победите на Goodyear при тестовете в категорията на всесезонните гуми спрямо тези на всички тествани конкуренти.

И много други...

Разберете повече ТУК

Радио ENERGY ти напомня, че е време да подготвиш автомобила си за лятото. А сега можеш да бъдеш готов и за плажа! Спечели луксозна плажна кърпа от Goodyear, като се включиш в играта във фейсбук страницата на Радио ENERGY!

 

Печеливши:
18 май - Иван Лазаров
19 май - Кристиан Николов
20 май - Мария Хаджинонева
21 май - Георги Георгиев
22 май - Анета Пунчева

Играта не е активна!