10 начина да оцелеем на работното място през дългите летни дни

10 начина да оцелеем на работното място през дългите летни дни
22 Юли 2024

Лято е и няма как да подминем факта, че през това време от годината работната ефективност рязко намалява, а часовете в офиса, необяснимо как, изглеждат много по-дълги от обикновено. Следващите няколко точки са скромни предложения, които да облекчат лятното работно ежедневие.

Твърде екстремните предложения, които могат да ви докарат сериозни проблеми на главата, предвидливо бяха прочистени и прибрани в кутия с надпис “Само в краен случай!”. Нека се насладим на едно приятно и спокойно лято, без ненужни уволнения.

Кафе
Едно кафе, две кафета, много кафета, фрапе кафе, айс кафе, а за по-авантюристичните и за тези, чиито колеги са малко по-досадни от нужното – ирландско кафе.

Шоколад
Шоколадът е решението на толкова много житейски проблеми и работата в офиса определено е един от тях. Чий ден не се подобрява след няколко парчета от любимия шоколад?

Мелба
Важно е да имате крайна цел, към която да вървите устремено през дългите работни часове. Изфантазирайте най-невероятната мелба, с която да се наградите в края на работния ден.

Коктейл
Ако дните в офиса ви са толкова натоварени, че сладоледът не би бил достатъчен да ви спаси, тогава започвайте да визуализирате перфектния коктейл, който да се материализира в ръката ви, веднъж щом свършите работа.

Музикално спасение
Отивайки на работа си пуснете лека музика и дайте на слушалките си възможността да ви заредят със спокойствието и търпението, които ще са ви нужни да се изправите срещу зловещите 8 работни часа. Обедната почивка е друго нещо обаче. Тогава надуйте любимата ви енергична музика, която ще ви даде сили да преборите и последните препятствия преди да побегнете навън, където лятото ви чака с отворени обятия.

Помощ от приятел
В “натоварения” летен работен ден, намерете няколко свободни минути да се чуете или да си размените 5-6 реда съобщения с някой приятел, който се намира в същата трудна ситуация като вас. Оплачете се, поклюкарете, посмейте се и не забравяйте да споменете как нямате търпение да свърши работния ден. Споделеното нещастие върши чудеса.

Медитация
Отделете част от обедната си почивка, просто да се облегнете назад, да послушате успокояваща музика и изцяло да се пренесете на мечтаното място за почивка.

Запълнен  календар
Лятната отпуска! Оазисът в пустинята от безкрайни работни дни. Вземете един обикновен  календар и запълнете квадратчетата до заветната дата за началото на бленуваната почивка. Във всяко едно от тях може да впишете задачки, награди, вицове, пожелания, съвети или предсказания. Хей, ако се комбинирате с някой колега да си попълните по един календар един на друг, тогава посланията ще бъдат още по-приятни за разкриване с всеки един изминал ден. И ето, че преди да се усетите, отпуската е пристигнала!

Цветя
Освежете бюрото си с букет ароматни и цветни, слънчеви цветя, които ще ви напомнят, че има живот след работата.

Пощурете офиса
Следното би могло да ви помогне, ако първоначално получите някои разрешения от по-високостоящите и съгласието на колегите ви. Пица парти във вторник. Турнир по импровизиран пинг-понг в офиса в сряда. Сладоледена фиеста в четвъртък. Петък просто приключете един час по-рано за специална битка с водни пистолети пред офиса. Разчупете работното ежедневие! Лято е!

Понеделникът, обаче, е безнадежден. Няма предложение, достатъчно силно, за да облекчи болката от предстоящите пет работни дни.

Прочетете още