Брад Пит покорява Формула 1 в един от хитовете на годината "F1"

Брад Пит покорява Формула 1 в един от хитовете на годината
Снимка: pedrik
24 Юли 2024

Един от най-очакваните филми през 2024 година се сдоби с дебютен тийзър трейлър. Продукцията на режисьора Джоузеф Козински, озаглавена с простичкото "F1", е с участието на холивудската звезда Брад Пит в главната роля.

Сюжетът проследява приключенията му като пенсиониран след тежка катастрофа автомобилен пилот от състезанията, който се завръща във Формула 1 като наставник на млад талант в измислен отбор, борещ се за оцеляването си в надпреварата.

Лентата впечатлява с изключителната си реалистичност, тъй като 90% от сцените са заснети по време на миналогодишното състезание Гран При на Великобритания и участие в нея взимат и действителни знаменитости от Формула 1 като Люис Хамилтън, Макс Верстапен и Карлос Сайнц.

Първият се включва в проекта също и като копродуцент, а има и участие и в сценария, дело на Ерън Крюгер, с идеята да бъде постигната максимална автентичност.

Крайният резултат се вижда и в трейлъра, а няма как да пропуснем и останалите имена в каста начело с носителя на Оскар Хавиер Бардем (испанецът влиза в кожата на ексцентричния собственик на измисления отбор APX GP), Кери Кондън и Дамсън Идрис.

Филмът се очаква да се появи в киносалоните на 27 юни следващата година, като по всяка вероятност ще има и разпространение през стрийминг платформата Apple+. 

Прочетете още